Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖФІНМОНІТОРИНГ

12 серпня 2015, 09:06
168
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін затвердив Порядок подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку) суб'єктів первинного фінансового моніторингу, виявлення та реєстрації, а також подання такими суб'єктами Держфінмоніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов'язана з легалізацією доходів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Дія Порядку поширюється на всіх суб'єктів та їхні відокремлені підрозділи (окрім суб'єктів, щодо яких Нацбанк виконує функції державного регулювання і нагляду).

Будь-яка інформація подається суб'єктом Держфінмоніторингу в паперовому вигляді шляхом надсилання поштою з повідомленням про вручення поштового відправлення або вручення під розписку чи в електронному вигляді. Суб'єкт подає інформацію за адресами, визначеними Мінфіном.

Подана суб'єктом інформація (копії чи другі екземпляри форм і копії файлів), отримані повідомлення про результати її обробки, документи, які підтверджують факт подання інформації до Держфінмоніторингу, зберігаються суб'єктом не менше 5 років.

ПРОТЕ:

Таким чином, зазначені суб'єкти (серед яких небанківські фінансові установи, нотаріуси, адвокати, аудитори та особи, котрі надають послуги бухгалтерського обліку) будуть вимушені збільшувати свої архіви.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини