Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВИЙ КРЕДИТ

12 серпня 2015, 09:04
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 29163/7/99-99-19-03-02-17 ДФС роз'яснила деякі особливості формування податкового кредиту з урахуванням останніх змін.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з п. 198.6 ст. 198 розділу V ПК у разі, якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, зареєстрованих у ЄРПН, таке право зберігається за ним упродовж 365 календарних днів із дати складання податкової накладної.

Суми податку, сплачені у зв'язку з придбанням товарів / послуг, зазначених у податкових накладних, зареєстрованих у ЄРПН з порушенням строку реєстрації, зараховуються до податкового кредиту за звітний податковий період, у якому податкова накладна зареєстрована в ЄРПН, але не пізніше ніж через 365 календарних днів із дати складання податкової накладної.

До набрання чинності Законом № 643-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» зазначений строк становив 180 календарних днів.

ПРОТЕ:

Податкові накладні / розрахунки коригування, які станом на 29 липня 2015 року (дата набрання чинності Законом № 643) не зареєстровані в ЄРПН і щодо яких станом на зазначену дату сплив граничний строк їх реєстрації в ЄРПН (з дати їх складання минуло 180 календарних днів) не можуть бути зареєстровані в ЄРПН після 29 липня і включені до складу податкового кредиту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини