Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАБІР РАДНИКІВ

10 серпня 2015, 09:03
192
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Починаючи з серпня 2015 року 27 радників із питань переселенців разом з Мінсоцполітики та органами місцевої влади координуватимуть роботу з вирішення нагальних питань внутрішньо переміщених осіб.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Про це на брифінгу в Будинку Уряду повідомив начальник Управління організації соцзахисту постраждалих в результаті надзвичайних ситуацій Міністерства соціальної політики Сергій Марущенко. Він разом із координатором проекту «КримSOS» Тамілою Ташевою презентував Програму Радників із питань внутрішньо переміщених осіб.

Проектом передбачено, що 4 радники працюватимуть на центральному рівні й 23 - на рівні департаментів соцзахисту населення в областях. Радники допомагатимуть у налагодженні комунікацій між переселенцями та Мінсоцполітики.

За словами Сергія Марущенко, уся інформація про радників розміщуватиметься на сайті Міністерства. «У внутрішньо переміщених осіб буде можливість звернутися до відповідного радника. Якщо він не зможе допомогти - інформація акумулюватиметься й передаватиметься на центральний рівень, а потім буде прийматися рішення, що саме потрібно зробити», - підкреслив начальник Управління організації соцзахисту.

У свою чергу координатор проекту «КримSOS» Таміла Ташева повідомила, що вже сьогодні оголошується відкритий конкурс на посади радників. Вона зазначила, що бажаною вимогою є знання англійської мови, досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами, досвід державного управління або роботи в держсекторі. Таміла Ташева також звернула увагу, що хоча вікових обмежень не встановлюється, все ж перевагу віддадуть молодшим кандидатам, адже радникам треба бути постійно в русі, їздити та спілкуватися з переселенцями.

Заявки приймаються упродовж 10 днів. «Потім досить швидко почнемо їх опрацьовувати. Бо хочемо вже з 1 вересня повноцінно запустити по всій країні проект, але презентацію з уже відібраними радниками ми робитимемо 26 серпня», - повідомила Таміла Ташева.

Також, за словами координатора проекту «КримSOS», тривалість програми залежатиме від її ефективності. «Проект поки розрахований на 9 місяців, але я маю велику надію, що його буде продовжено. Мені здається, програма буде ефективною, оскільки великою проблемою є брак комунікації Міністерства, на національному рівні, і департаментів, на регіональному рівні, з переселенцями", - підкреслила координатор проекту «КримSOS».

Також Таміла Ташева повідомила, що фінансування проекту здійснюватиметься за рахунок коштів, виділених урядом Великобританії.

ПРОТЕ:

Коло повноважень таких радників і рівень оплати їхньої праці поки не розголошується.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини