Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УТОЧНЕНО СТАТУС НАБ

6 серпня 2015, 09:00
229
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 630-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України», прийнятий 16 липня 2015 року (законопроект № 2492).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом Антикорупційне бюро включено до системи органів із боротьби з організованою злочинністю, що надає йому відповідні права та повноваження.

Метою документу є приведення законодавчих актів у відповідність до Закону про НАБ і забезпечення практичної реалізації його положень у частині включення новоствореного державного правоохоронного органу - Національного антикорупційного бюро України - до кола суб'єктів відповідних правовідносин у сфері публічного права.

Закон, зокрема, визначає особливості врегулювання трудових відносин за участю працівників НАБ, встановлює заборону для них бути членами політичних партій і обмеження їхньої участі у виборчому процесі, а також - включає НАБ до числа державних органів, які беруть участь у боротьбі з організованою злочинністю, і кола суб'єктів гарантування національної безпеки.

ПРОТЕ:

Як бачимо, у черговий раз додатковим документом доводиться виправляти помилки та недоліки, яких цілком можна було уникнути ще на етапі розробки первинного документа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини