Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБЛІКОВА СТАВКА НБУ

4 серпня 2015, 09:03
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Правління Нацбанку на засіданні 30 липня вирішило залишити облікову ставку на рівні 30%.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На засіданні відбулося обговорення макроекономічної ситуації, стану грошово-кредитного ринку, прогнозу подальшого розвитку ситуації та можливої зміни монетарних інструментів. Було зауважено поступове зниження інфляційного тиску: в червні тривало сповільнення споживчої інфляції - приріст індексу споживчих цін становив 0,4% порівняно з 2,2% у попередньому місяці. Темп базової інфляції також сповільнився до 0,4% у червні (порівняно з 4,6% у квітні та 1,9% у травні).

Стримувальний вплив на цінову динаміку справило, зокрема, підвищення збалансованості валютного ринку. На міжбанківському та готівковому сегментах валютного ринку в липні, як і в попередні два місяці, попит на іноземну валюту був нижчим за її пропозицію, - тому коливання ринкового курсу гривні до долара США відбувалися в досить вузькому діапазоні.

За умови стійкого зниження інфляційних ризиків голова Нацбанку Валерія Гонтарева обіцяє перейти до пом'якшення грошово-кредитної політики в найближчій перспективі.

ПРОТЕ:

В НБУ не озвучують жодних конкретних показників інфляції, які б слугували індикатором готовності знизити облікову ставку та скасувати чинні обмеження щодо операцій на валютному ринку

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини