Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛІЦЕНЗУВАННЯ ВАЛЮТНИХ ОПЕРАЦІЙ

30 липня 2015, 09:06
247
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

28 липня 2015 року набула чинності постанова Нацбанку від 24.07.2015 № 478 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Віднині всі функції, пов'язані з наданням індивідуальних ліцензій на здійснення валютних операцій, передано Департаменту реєстраційних питань та ліцензування, а функції контролю за дотриманням резидентами умов ліцензій - Департаменту фінансового моніторингу.

Раніше ці функції виконували Департамент контролю, методології та ліцензування валютних операцій і територіальні управління Нацбанку.

Постановою передбачено також інші зміни, пов'язані з необхідністю вдосконалення порядку ліцензування Нацбанком валютних операцій, зокрема скориговано форми заяв на отримання ліцензій, форми ліцензій, вимоги до оформлення деяких документів тощо.

Зміни внесено до таких нормативно-правових актів Нацбанку:

- Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон;

- Правил вивезення з України і ввезення в Україну уповноваженими банками національної та іноземної валюти, банківських металів, бланків чеків;

- Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій;

- Положення про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на використання іноземної валюти на території України як засоби платежу;

- Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України;

- Положення про переміщення цінних паперів через митний кордон України;

- Положення про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України.

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу, що купівля (з розрахунками в гривні на території України) закордонного об'єкта інвестування тепер не вимагає отримання ліцензії на здійснення інвестиції за кордон.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини