Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК

29 липня 2015, 09:02
226
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

28 липня набув чинності наказ Мінфіну від 16 червня 2015 року № 563, яким затверджено форму відомостей, необхідних для розрахунку транспортного податку (форма Л).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У формі зазначаються відомості щодо:

- власника легкового автомобіля - фізичної особи;

- власника легкового автомобіля - юридичної особи;

- зареєстрованих та/або знятих з реєстрації легкових автомобілів.

Юридичні особи, у тому числі нерезиденти, зобов'язані сплатити транспортний податок на легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об'єм двигуна більше 3000 куб. см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік розміром 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль. Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику-фізособі контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року). Платник податків зобов'язаний сплатити податок упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

ПРОТЕ:

Відомості, необхідні для розрахунку податку, з 1 квітня 2015 року подають органи внутрішніх справ. Відомості надаються щомісяця контролюючим органам за місцем реєстрації об'єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини