Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕАЛЬНІСТЬ ОПЕРАЦІЇ

28 липня 2015, 09:05
191
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті зареєстровано законопроект № 2419а, яким запропоновано закріпити в податковому законодавстві поняття «реальність операції».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку авторів законопроекту, реальною операцією є фактично досконала госпоперація з придбання товарів/робіт/послуг з метою їхнього подальшого використання в госпдіяльності, яка пов'язана з рухом активів, зміною зобов'язань або власного капіталу платника податків і відповідає економічному змісту, відображеному в укладених платником податків договорах.

При цьому здійснення такої операції повинно підтверджуватися належним чином оформленими первинними документами, що містять достовірні відомості про обсяг та зміст господарської операції.

Поява цього визначення істотно спростить ведення бізнесу, скоротивши різноманітність трактувань цього поняття при розгляді судами податкових спорів.

ПРОТЕ:

Цей проект не вирішує найсуттєвішої проблеми - необхідності самому платнику податків доводити реальність операції. Хоча було б логічніше, щоб податківці доводили її фіктивність (якщо вони стверджують, що операція не була реальною).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини