Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БАНКІВСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

28 липня 2015, 09:04
194
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НБУ зобов'язав банки суворо дотримуватися вимог з формування переліку пов'язаних з банком осіб і в листі № 20-07011/51624 роз'яснив порядок його заповнення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до вимог п. 2 постанови НБУ від 12.05.2015 р. № 315 «Про затвердження Положення про визначення пов'язаних з банком осіб» банки повинні щомісячно надавати Нацбанку перелік пов'язаних з банком осіб за формою, встановленою в додатку до постанови № 315.

Колонка 7 переліку заповнюється відповідно до встановлених правил заповнення колонки 4 форми № 613 «Звіт про концентрацію ризиків за активними операціями банку з контрагентами та інсайдерами» статистичної звітності (п. 15 пояснень щодо заповнення форми № 613). Залишати колонку 7 незаповненою, вносити в неї прочерки, нулі, вказувати «n/a» тощо не дозволяється.

У колонці 2 зазначається найменування пов'язаної з банком особи (повне офіційне найменування юрособи або ПІБ (за наявності) фізособи згідно з реєстраційними документами). Назви резидентів вказуються українською мовою. Для нерезидентів назви вказуються латиницею (за винятком резидентів країн СНД, для назв яких можливе використання кирилиці). Для фізособи спочатку зазначається прізвище, потім ім'я, потім - по батькові.

ПРОТЕ:

Роз'яснення НБУ надані у зв'язку з численними помилками банків при заповненні переліку. Тому банки зобов'язані суворо дотримуватися вимог заповнення, зазначених у листі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини