Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАСТОСУВАННЯ РРО

24 липня 2015, 09:06
145
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

23 липня офіційно опублікований і набрав чинності Закон від 1 липня № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Окрім анонсованого раніше звільнення дрібних підприємців від необхідності встановлювати РРО, в документі міститься ще низка цікавих нововведень:

1) скасування штрафів за проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і витратних касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою в установленому порядку при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) в період до 1 липня 2015 року;

2) мораторій на застосування до 1 січня 2016 року санкцій до єдинників, які уклали договір про встановлення РРО до 1 серпня 2015 року і встановили його до 1 січня 2016 року.

Крім того, підприємцям дозволено не зберігати контрольну стрічку РРО протягом 3-х років.

Варто звернути увагу, що не підлягають виключенню з Держреєстру моделі РРО, що раніше пройшли первинну реєстрацію і використовуються суб'єктом господарювання, до закінчення строку їх служби (строку, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність таких реєстраторів, у тому числі комплектуючих виробів та їх складових частин, збереження інформації у фіскальній пам'яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів).

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що в Законі встановлено, що у разі перевищення розміру доходу РРО застосовується «до завершення строку дії свідоцтва платника єдиного податку». Ось тільки такі посвідчення скасовано ще в 2014 році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини