Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АЕРОДРОМИ

24 липня 2015, 09:00
383
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна авіаційна служба в листі від 1 липня 2015 року № 1.18-11978 доручила керівникам експлуатантів аеродромів і суб'єктів діяльності аеропорту внести зміни до чинних документів системи управління безпекою польотів у зв'язку з втратою чинності наказом Державіаслужби з нагляду за забезпеченням безпеки авіації від 13.12.2005 № 943.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Строки та процедури внутрішніх розслідувань мають бути встановлені Керівництвом з системи управління безпекою польотів, відповідно до імплементації положень пункту 2.10 Керівництва з управління безпекою польотів (Doc 9859 ICAO видання третє - 2013).

З метою впровадження та функціонування системи обов'язкових сповіщень у рамках існуючих на підприємстві систем управління безпекою польотів або які впроваджуються, слід керуватися рекомендованим Переліком подій, визначеним наказом Державіаслужби від 21.08.2013 № 619. Адреси сповіщень слід вказувати згідно з наказом Державіаслужби від 01.11.2013 № 831.

Експлуатантам аеродромів потрібно розробити спільні процедури надання інформації при сповіщенні (повідомленні) про подію від суб'єктів аеропортової діяльності.

Авіаційні події та інциденти, що сталися на території України, визначені в частинах A переліку OL301, які підлягають негайному сповіщенню, розслідуються Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами відповідно до вимог Повітряного кодексу України, стандартів і рекомендованої практики Міжнародної організації цивільної авіації, встановлених правил, положень і процедур.

Щодо подій з безпеки, що підлягають обов'язковому сповіщенню протягом 72 годин після події та визначені в частинах B переліку OL301, проводиться аналіз і розслідування експлуатантом аеродрому відповідно до власних корпоративних правил і процедур, прописаних в Керівництві з системи управління безпекою польотів, погодженому з Державіаслужбою.

Експлуатантам аеродромів доручено внести зміни до ІВП з системи управління безпекою польотів стосовно обов'язкових сповіщень про події та внутрішніх розслідувань на підприємстві.

ПРОТЕ:

Розробити і впровадити документи з системи обов'язкових повідомлень та процедури розслідування подій, пов'язаних з безпекою, експлуатанти аеродромів повинні у разі відсутності на аеродромі Керівництва з системи управління безпекою польотів експлуатантам аеродромів. Документи мають бути надані Державіаслужбі до 1 серпня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини