Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВЕТЕРИНАРНІ ПЕРЕВІРКИ

20 липня 2015, 09:06
171
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Через почастішання випадків Африканської чуми свиней Держветфітослужба планує відновити перевірки свиноферм (в умовах мораторію при добровільному сприянні фермерів).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами заступника глави Держветфітослужби Олександра Вержиховського, поки діє мораторій на перевірки бізнесу, ветеринари звертатимуться до власників підприємств з проханням допустити державних ветеринарів для перевірок засобів безпеки у свинарниках. На думку пана Вержиховського, це і в інтересах самих ферм, адже, враховуючи летальність на рівні 90 - 95%, у разі наявності осередку захворювання втратити свій бізнес можна протягом тижня. При цьому в зоні ризику в першу чергу знаходяться малі ферми та приватний сектор. У зв'язку з цим, окрім прохання про співпрацю з перевіряючими ветеринарами, у Держветфітослужбі закликають фермерів вжити протиепізоотичних заходів, зокрема обмежити доступ сторонніх людей до тварин.

ПРОТЕ:

Важливо враховувати, що у разі значного погіршення епізоотичної ситуації можливе виведення ветеринарних перевірок з-під мораторію. У зв'язку з цим варто прислухатися до рекомендацій про здійснення додаткових необхідних заходів щодо запобігання захворюванням тварин. Водночас допуск перевіряючих на підприємство в умовах мораторію цілком залежить від рішення фермерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини