Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРХІТЕКТУРНИЙ КОНТРОЛЬ

17 липня 2015, 09:01
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 1 січня 2016 року буде створено структурні підрозділи в органах місцевого самоврядування, які виконуватимуть функції Державної архітектурно-будівельної інспекції на місцях. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Роман Абрамовський під час наради з Конфедерацією будівельників України (КБУ).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«На сьогодні триває робота з підготовки до реалізації Закону № 320-VIII, що передбачає децентралізацію повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та вдосконалення містобудівного законодавства, і нам дуже важливо знати думку будівельників та органів місцевого самоврядування», - повідомив заступник Міністра.

Також він нагадав, що Мінрегіон збирається спростити процедуру отримання поштової адреси - з моменту виділення земельної ділянки під будівництво до реєстрації об'єктів вже побудованої нерухомості.

ПРОТЕ:

У КБУ стурбовані можливими зловживаннями з боку посадових осіб Держархбудінспекції, оскільки рішення про скасування виданого дозвільного документа прийматиметься посадовою особою інспекції, а не в судовому порядку. Тому в КБУ заявили про плани ініціювати зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» для закріплення чітких критеріїв та умов для запобігання довільному скасуванню дозвільного документа за надуманими, формальними підставами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини