Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КВОТИ І ЛІЦЕНЗІЇ НА РИБОЛОВЛЮ

17 липня 2015, 09:05
330
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державним агентством рибного господарства розроблено Концепцію реформування рибної галузі України. Концепція серед іншого передбачає скасування принципу розподілу квот на риболовлю, а також ліцензування промислового лову.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У Держрибагентстві наявний принцип розподілу квот на вилов риби було визнано неефективним. Особливо це стосується строків розподілу квот (на думку чиновників, система розподілу, яка існує зараз, передбачає занадто короткий термін - менше року). Крім того, в цілому передбачена законодавством процедура була оцінена як складна і непрозора. Це, у свою чергу, не сприяє розвитку конкуренції та боротьбі з корупцією. Тому у згаданій Концепції містяться положення про скасування ліцензування рибного промислу, а також про заміну квот дозволами-договорами на видобування певного відсотка від дослідженої популяції на термін п'ять років і більше.

ПРОТЕ:

Запропоновані нововведення передбачають внесення змін до низки нормативно-правових актів, у тому числі до Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності». Поки не ясно, коли буде скасовано ліцензування та квотування у сфері промислового вилову риби, адже ще навіть не зареєстровано відповідний законопроект у Верховній Раді.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини