Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГУРТОЖИТКИ ЖИТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

16 липня 2015, 09:01
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Затверджено Положення про гуртожитки, яке замінить Примірне положення про гуртожитки (воно втратить чинність одночасно з набранням чинності новим Положенням).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нове Положення встановлює порядок надання жилої площі в гуртожитках, вселення на надану жилу площу, користування цією жилою площею і виселення з гуртожитків. Дія Положення поширюється на гуртожитки для проживання робітників, службовців, студентів, учнів, інших громадян у період роботи або навчання, а також на спеціальні гуртожитки.

Положення передбачає два види гуртожитків: для проживання окремих осіб та сімейні. У гуртожитку повинні забезпечуватися необхідні умови для проживання, відпочинку, побуту, фізкультури. Зокрема, жила площа у гуртожитках надається в розмірі не менше 6 квадратних метрів на одну особу. Внутрішній розпорядок у гуртожитку визначається правилами внутрішнього розпорядку, що затверджуються власником гуртожитку за погодженням з професійною спілкою. У гуртожитках, призначених для проживання студентів, вирішення питань забезпечення належних побутових умов проживання здійснюється за участю органів студентського самоврядування. Окремий розділ Положення регулює особливості користування жилою площею в гуртожитках. Так, у гуртожитках має бути пропускний режим, а відвідувачі можуть знаходитися там з 8:00 до 23:00.

Крім того, мешканці гуртожитків мають комплекс прав і обов'язків. Зокрема, їм заборонено здійснювати переобладнання чи перепланування приміщень, зберігати вибухонебезпечні матеріали і речовини, встановлювати без згоди власника кондиціонери та супутникові антени, вживати алкоголь, наркотики, токсичні або інші одурманюючі засоби, палити в приміщеннях гуртожитки тощо. До обов'язків власника гуртожитку відноситься організація належної експлуатації та утримання майна гуртожитку, забезпечення проведення за власний рахунок капітального ремонту гуртожитку, його допоміжних і нежилих приміщень, інвентарю, обладнання тощо.

ПРОТЕ:

Як і раніше, поточний ремонт заселених приміщень повинен проводитися за рахунок мешканців, які їх займають, а не за рахунок власника гуртожитку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини