Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНТРОЛЬ ПОБУТОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ

14 липня 2015, 09:03
151
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабміном затверджено Порядок подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт. Порядок поширюється на суб'єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- та водопостачання, а також споживачів цих послуг - фізичних осіб, у власності яких знаходяться засоби вимірювальної техніки (лічильники). Порядок визначає процедуру подання лічильників, що належать фізичним особам, на періодичну перевірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Обслуговування лічильника здійснюється під час його періодичної перевірки, якщо інше не передбачено нормативною документацією. Крім того, засіб вимірювальної техніки повинен подаватися на ремонт у місячний термін з дати отримання відомостей про необхідність його ремонту. Періодична перевірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок виконавця послуг. Споживач повинен забезпечити в зазначений у повідомленні строк доступ представника виконавця до лічильника. На час проведення періодичної перевірки або ремонту лічильника виконавець повинен встановити тимчасовий засіб вимірювальної техніки. Додатки до Порядку містять зразки Повідомлення виконавця про майбутню періодичну перевірку (ремонт) лічильника, актів демонтажу та монтажу лічильників.

ПРОТЕ:

Для підготовки до виконання процедур, передбачених Порядком, ще достатньо часу. Адже він набере чинності одночасно із Законом «Про метрологію та метрологічну діяльність» - 01 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини