Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АВІАПЕРЕВЕЗЕННЯ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА США

10 липня 2015, 17:33
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на його главу Андрія Пивоварського, 13 липня у Вашингтоні відбудеться інвестиційний форум, на якому буде присутня урядова делегація на чолі з Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Тоді ж Україна і США мають намір підписати угоду про лібералізацію ринку повітряних перевезень між двома країнами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як повідомив Володимир Омелян, заступник Міністра - керівник апарату Міністерства, угода між двома країнами повинно удосконалити наявну двосторонню договірну базу, необхідну для здійснення міжнародного повітряного сполучення, а також замінити чинну Угоду між урядами України та США про повітряний транспорт від 05.06.2000.

За словами Володимира Омеляна, укладення нового договору дозволить либералізувати ринок повітряних перевезень шляхом розширення рейсів та географії польотів, удосконалення порядку регулювання здійснення повітряних перевезень між двома країнами, зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожного боку. Також нова угода врегулює комерційні аспекти діяльності авіапідприємств; забезпечить справедливу конкуренцію і вільне встановлення тарифів залежно від комерційної ситуації на ринку без істотного втручання з боку уряду.

Угода між урядами України та США набере чинності після її ратифікації Верховною Радою.

ПРОТЕ:

Експерти скептично ставляться до планів Міністерства інфраструктури і вважають, що підписання зазначеної угоди має формальний характер, оскільки не додасть ані перевізників, ані нових рейсів. Водночас Володимир Омелян стверджує, що теперішній спад зміниться підвищенням попиту, і в планах Міністерства - створити такі умови на авіаринку, які б стимулювали конкуренцію і подальший розвиток.

Як видно з усього, плани щодо лібералізації ринку авіаперевезень між Україною та США почнуть реалізовуватися нескоро.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини