Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ

3 липня 2015, 09:03
184
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Учора парламент підтримав у цілому президентський законопроект № 2299, яким в Україні запропоновано запровадити такий інструмент, як електронні петиції.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Електронна петиція, згідно з новим документом - це звернення громадян, що подається через механізми офіційних сайтів Президента, Верховної Ради, Кабміну та органів місцевого самоврядування. Крім того, петиції можуть подаватися через сайти громадських об'єднань.

Ініціатором подання петиції може бути будь-який громадянин, якому достатньо викласти суть звернення та заповнити спеціальну анкету, в якій вказати свої дані. Для підтримки петиції також необхідно буде зазначати свої дані.

Петиції, що набрали 25 тисяч голосів не більше ніж за 3 місяці (у разі звернення до Президента, ВР і Кабміну) або кількість голосів, встановлену статутом територіальної громади за встановлений ним же термін, повинні розглядатися за особливою процедурою. У такому разі петиція приймається до розгляду не пізніше ніж через 3 робочі дні з моменту набрання потрібної кількості голосів (або через 2 робочі дні після отримання петиції, якщо збір підписів здійснювався на сайті громадської організації).

Власне розгляд має бути проведений не пізніше 10 робочих днів з моменту опублікування інформації про прийняття петиції до розгляду. За результатами її розгляду обов'язково складається і публікується відповідь, а також за потреби приймається відповідне рішення або розробляється законопроект.

Петиції, що не набрали зазначеної кількості голосів, розглядаються в загальному порядку, як звичайні звернення громадян.

ПРОТЕ:

Запрацювати новий механізм зможе лише після необхідної технічної підготовки та затвердження низки підзаконних нормативних актів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини