Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІЖНАРОДНІ УГОДИ

2 липня 2015, 09:00
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада 1 липня на ранковому засіданні прийняла Закон «Про ратифікацію Протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті» (законопроект № 32).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мета Протоколу - забезпечення високого рівня захисту довкілля, у тому числі здоров'я населення; встановлення чітких, прозорих та ефективних процедур стратегічної екологічної оцінки (СЕО); забезпечення участі громадськості в СЕО тощо.


Також Рада ратифікувала два документи про співробітництво з НАТО:


- Закон «Про ратифікацію Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв'язку та інформації, яка представлена Генеральним менеджером Агенції НАТО із зв'язку та інформації, стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру» (законопроект № 35);


- Закон «Про ратифікацію Угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання (ОНПП)» (законопроект № 34).


Прийнято Радою і Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом» (законопроект № 33).


На завершення блоку роботи щодо ратифікації депутати прийняли Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про порядок перетину українсько-білоруського державного кордону жителями Рокитнівського району Рівненської області України і Столинського району Брестської області Республіки Білорусь» (законопроект № 36).

ПРОТЕ:

Отже, найближчим часом можна чекати прийняття змін до вітчизняного законодавства, що регламентуватимуть проведення екологічної оцінки програм будівництва та розвитку об'єктів, передбачених Протоколом про стратегічну екологічну оцінку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини