Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СФЕРА ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

1 липня 2015, 09:01
362
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

30 червня набрали чинності зміни до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, внесені наказом Мінекономрозвитку від 20 травня 2015 року № 509.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що суб'єкти господарювання можуть самостійно розробляти фірмові страви та вироби. Технологічна документація на фірмові страви та вироби складається у довільній формі і затверджується керівником підприємства у сфері ресторанного господарства. Відповідно, втратив чинність Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби у закладах ресторанного господарства, затверджений наказом Мінекономіки від 25.09.2000 № 210.

Також встановлено, що технологічна документація на страви та вироби - це документація із зазначенням опису технологічного процесу виробництва продукції, переліку продуктів, продовольчої сировини, речовин і супутніх матеріалів, що застосовуються у процесі приготування, даних про норми їх умісту в кінцевому харчовому продукті, терміну придатності, умов зберігання, способу реалізації (подання) споживачу, вимог до якості страв та виробів. Кухарі та кондитери повинні бути забезпечені на робочих місцях технологічною документацією на страви та вироби.

ПРОТЕ:

Варто пам'ятати, що виконання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, як і раніше, залишається обов'язковим.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини