Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАКОНОПРОЕКТИ ДЛЯ БІЗНЕСУ

26 червня 2015, 09:00
143
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань промислової політики та підприємництва рекомендує Верховній Раді прийняти за основу низку законопроектів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, під час чергового засідання Комітету розглядався законопроект № 2031а «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки вітчизняної металургійної галузі». Документом передбачається, що експорт металобрухту здійснюватиметься з урахуванням балансу утворення та споживання металобрухту, і використанням біржових аукціонів як механізму розподілу, для чого пропонується застосувати механізм купівлі та продажу обсягів металобрухту на аукціоні.

Законопроект направлений на забезпечення вітчизняної металургійної промисловості доступною сировиною, що, у свою чергу, сприятиме зростанню виробництва металопродукції з більшою доданою вартістю та, відповідно, збільшенню експортних надходжень від її реалізації за кордоном.

Комітет також рекомендує прийняти законопроект № 2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», метою якого є реформування системи надання адмінпослуг у сфері держреєстрації.

Передбачено оптимізацію витрат державних коштів, передачу на місця повноважень з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб і ФОП.

Крім того, позитивну оцінку Комітету отримав законопроект № 2763 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій».

Проект направлений на створення сучасних умов щодо залучення інвестицій шляхом максимального спрощення порядку залучення інвестицій через впровадження заявницького принципу їхнього держобліку, запобігання прояву ознак корупції при їхній держреєстрації та введення окремих кодифікаційних змін до чинного законодавства.

ПРОТЕ:

Хотілося б, щоб ці законопроекти не залежувалися в парламенті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини