Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНСУЛЬТАТИВНА РАДА ПРИ ДПУ

23 червня 2015, 09:02
196
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті зареєстровано законопроект № 2120а, яким пропонується на рівні закону врегулювати діяльність Консультативної ради ДПУ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі прийняття проекту, Консультативна рада при ДПУ отримає статус постійно діючого консультативного органу, який зможе надавати Генпрокуратурі рекомендації з питань:

1) затвердження верховенства права, захисту інтересів громадян і держави від неправомірних посягань, прозорості та відкритості в діяльності прокуратури, підвищення авторитету прокуратури в суспільстві;

2) реформування органів прокуратури відповідно до міжнародних і світових стандартів та принципів;

3) налагодження ефективних взаємин з інститутами громадянського суспільства, врахування громадської думки при обговоренні, розробленні та впровадженні ініціатив, що стосуються органів прокуратури;

4) реалізації принципу гласності в діяльності органів прокуратури, зокрема при вирішенні питань щодо підбору кандидатур на прокурорські посади, забезпечення прозорості та відкритості для суспільства інформації про роботу прокуратури;

5) створення умов, які роблять неможливим використання органів прокуратури для обмеження прав і свобод громадян, а також в інтересах окремих осіб, політичних партій, громадських організацій, запобігання корупції та зловживання владою в органах прокуратури та в інших держорганах.

При цьому Генпрокурор буде зобов'язаний враховувати ці рекомендації при виданні наказів у рамках окремих повноважень (зокрема в кадрових).

ПРОТЕ:

Деталі статусу Консультативної ради, як і раніше, регулюватимуться положенням, яке затверджується Генпрокурором. Нагадаємо, що на сьогодні Консультативна рада при ДПУ діє на основі Положення від 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини