Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРАВА НА НЕРУХОМІСТЬ

23 червня 2015, 09:06
160
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

22 червня набрала чинності постанова Кабміну від 08.04.2015 № 190 про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і надання інформації про зареєстровані речові права з Реєстру здійснюються держреєстратором у скорочені строки виключно за заявою, форма та вимоги до заповнення якої встановлюються Мін'юстом.


У разі відмови в реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, припинення розгляду заяви, припинення реєстрації, прийняття реєстратором рішення про розгляд заяви після поданої раніше заяви щодо того ж майна або відмови в наданні інформації про зареєстровані речові права з Реєстру у випадках, передбачених законодавством, плата за надання таких послуг у скорочені строки не повертається.

У разі ненадання послуг у скорочені строки з вини реєстратора плата за їх надання в такі строки повертається заявнику. За відсутності в Реєстрі відомостей про зареєстровані речові права плата за надання такої інформації в скорочені строки не повертається.

Для реєстрації права власності з видачею посвідчення та реєстрації права власності на підприємство встановлено скорочені строки в 5 робочих днів з моменту реєстрації заяви. Заплатити за це доведеться в подвійному розмірі адміністративного збору за реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Скорочена тривалість реєстрації речових прав на нерухоме майно - 3 робочі дні з моменту реєстрації заяви, а плата за це встановлена в подвійному розмірі адмінзбору за реєстрацію прав на нерухоме майно.

Держреєстрація обтяжень може пройти за 2 години з моменту реєстрації заяви. При цьому треба заплатити суму у розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяження.

Щоб отримати інформацію з Реєстру в паперовій формі, може знадобитися всього 1 година з моменту реєстрації заяви, якщо заплатити в подвійному розмірі плати, що стягується відповідно до законодавства за надання інформації відповідного виду.

ПРОТЕ:

За проведення реєстраційних дій у скорочені строки стягується додаткова плата.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини