Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОЇЗДКИ В ЗОНІ АТО

18 червня 2015, 09:04
196
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Почав діяти новий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.


ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Одна з найголовніших змін - паперових пропусків більше не буде. Дозволи видаватимуться електронною поштою, а громадянину в пункті пропуску треба буде пред'являти лише паспорт (чи документ, що його замінює).

При цьому документи на оформлення дозволу також можна буде надсилати електронною поштою. Утім, їх можна, як і раніше, надсилати звичайною поштою або особисто подавати до компетентних органів.

Також врегульовано питання перетину лінії зіткнення особами, які народилися не у 1998 році (або пізніше) та не отримали паспорт громадянина України. Окремі норми присвячені питанням виїзду з неконтрольованих територій дітей, які народилися там після початку конфлікту та, відповідно, для них не оформлялися свідоцтва про народження.

Одночасно врегульовано й питання перевезення на неконтрольовані території гуманітарних вантажів. У додатках до порядку містяться форми необхідних документів. А ось пропуски на транспорт взагалі скасовано. Для перетину лінії зіткнення на особистому автомобілі досить документа про право власності на автомобіль або нотаріального доручення на управлінням ним, а також техпаспорта.

ПРОТЕ:

У новому порядку розширено перелік випадків, у яких можуть відмовити у видачі пропуску для перетину лінії зіткнення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини