Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УТИЛІЗАЦІЯ ЛІКІВ

15 червня 2015, 09:03
292
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

МОЗ затвердив нові Правила утилізації та знищення лікарських засобів, що визначають загальні вимоги поводження з лікарськими засобами, що не підлягають подальшому використанню.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Ці Правила є обов'язковими для всіх суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність, пов'язану з обігом ліків, утилізацією та знешкодженням відходів.

Документом передбачено, що наявність в обігу ліків, що не підлягають подальшому використанню, встановлюється органами держконтролю та/або (уповноваженими) посадовими особами суб'єктів господарювання у сфері обігу ліків. Такі ліки вилучаються з обігу, а факт їх наявності фіксується відповідним актом.

Ліки, що не підлягають подальшому використанню, набувають статусу «відходів» і передаються для утилізації або знешкодження суб'єктам господарювання, що мають відповідні ліцензії на здійснення госпдіяльності у сфері поводження з небезпечними відходами безпосередньо або через постачальників, якщо таке передбачено відповідними договірними умовами.

Суб'єкти господарювання, які мають ліки, що не підлягають подальшому використанню, подають органам держконтролю за місцем здійснення діяльності інформацію про передачу таких ліків на утилізацію або знешкодження.

Суб'єкти господарювання, яким були передані для утилізації або знешкодження ліки, що не підлягають подальшому використанню, щокварталу надають до державного органу, який видав ліцензію на здійснення госпдіяльності у сфері поводження з небезпечними відходами, інформацію про обсяги ліків, отриманих ними для утилізації або знешкодження, та операції, здійснені із зазначеними відходами.

ПРОТЕ:

У цілому нові норми значно не відрізняються від більш раннього регулювання цих питань.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини