Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ ПРАВИЛА АВІАПЕРЕВЕЗЕНЬ

8 червня 2015, 09:04
177
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

5 червня набрали чинності нові Авіаційні правила України, зі змінами та доповненнями, внесеними наказом від 22.05.2015 № 274.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, через рік набудуть чинності норми:

- про те, що право на експлуатацію міжнародної регулярної та/або чартерної повітряної лінії надається тим авіаперевізникам, якими переважно володіють (контролюють повністю або володіють більше ніж 50% їх статутного капіталу) або яких фактично контролюють (є кінцевими вигодоодержувачами або власниками більше ніж 50% статутного капіталу) держава Україна та/або громадяни України;

- про те, що право на експлуатацію повітряних ліній для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/в Україну надається на кожну повітряну лінію окремо відповідно до міжнародних договорів України та домовленостей між авіаційною владою держав, уповноваженою на укладення таких домовленостей, за умови, що авіаперевізник:

1) виконує регулярні повітряні перевезення в межах України протягом не менше 12 місяців підряд, що передували дню подання заяви;

2) має позитивне значення максимально дозволеної кількості частот для надання авіаперевізнику права на експлуатацію повітряних ліній для здійснення регулярних міжнародних повітряних перевезень з/в Україну на дату подання заяви.

Якщо авіаперевізник не відповідає встановленим вимогам, його право на експлуатацію повітряних ліній для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/в Україну анулюється.

ПРОТЕ:

Мін'юст раніше відправив авіаційні правила на доопрацювання у зв'язку із заявами суб'єктів господарювання щодо того, що Державіаслужбою не були враховані висновки та пропозиції експертної групи з питань реформування галузі авіаційного транспорту при Мінінфраструктури. Крім того, стурбованість щодо нових правил допуску авіакомпаній на маршрути заявляла і Wizz Air. При доопрацюванні Правил передбачалося максимально врахувати пропозиції учасників ринку, які не суперечитимуть національному законодавству і зобов'язанням України за Угодою про асоціацію з ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини