Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРИВАТНІ ВИКОНАВЦІ

5 червня 2015, 09:05
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст розробив проект закону «Про державну виконавчу службу і приватних виконавців», основною метою якого є встановлення правових основ змішаної системи примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом передбачається визначити правові засади організації та діяльності органів державної виконавчої служби та приватних виконавців, порядок придбання права на здійснення діяльності приватного виконавця, основи дисциплінарної та матеріальної відповідальності приватних виконавців, механізм професійного самоврядування приватних виконавців, порядок контролю за їх діяльністю, принципи оплати їх праці.

Запровадження змішаної системи примусового виконання рішень сприятиме подоланню корупції в цій сфері, унеможливить адміністративний вплив на процес виконання рішень, значно скоротить строки їх виконання і створить здорове конкурентне середовище в процесі ефективного виконання рішень.

ПРОТЕ:

Головні побоювання експертів пов'язані з тим, що банки матимуть своїх приватних виконавців і це може привести до зловживань при стягненні заставленого майна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини