Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОМПЕНСАЦІЇ ЗА КРЕДИТАМИ

2 червня 2015, 09:05
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 29 травня набрав чинності Порядок використання коштів, передбачених в державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Компенсації підлягають процентні ставки за кредитами, залученими для покриття витрат, пов'язаних із закупівлею паливно-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини та інгредієнтів для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, молодняка сільгосптварин і птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів, запасних частин для ремонту с/г і зрошувальної техніки й обладнання, енергоносіїв, і оплати послуг, пов'язаних з виконанням ремонтних робіт, робіт (послуг) з підготовки та обробки ґрунту, захисту рослин від хвороб і шкідників, збиранням урожаю.

Надається компенсація на конкурсній основі. Умовою отримання є наявність раніше укладеного кредитного договору, сума відсотків за користування кредитами і розмір плати за надання інших банківських послуг, пов'язаних з цим кредитом (розрахункове обслуговування кредиту, розгляд кредитного проекту, управління кредитами, консультаційні послуги тощо), не перевищує 30% річних.

Компенсація надається у розмірі 50% облікової ставки НБУ (тобто у розрахунку 15% річних), що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, за кредитами, залученими у минулому та поточному роках, відсотки за користування яким нараховані та сплачені в поточному році.

ПРОТЕ:

Компенсація можлива лише в межах коштів, виділених у бюджеті Мінагрополітики за програмою «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини