Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА

2 червня 2015, 09:03
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Указом Президента України від 28 травня № 298/2015 вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 травня 2015 року «Про стан виконання рішення РНБО від 4 листопада 2014 року «Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року» та додаткові заходи для гарантованого забезпечення вітчизняних споживачів енергоносіями».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з рішенням, Кабінету Міністрів доручено невідкладно затвердити фінансові плани на 2015 рік держпідприємств-монополістів, вжити заходів щодо збереження нафтопродуктопроводів, впровадити біржову форму торгівлі вугіллям на електронних біржових майданчиках тощо.


Заплановано розробку законопроектів щодо вдосконалення визначення рентної плати за користування надрами для видобутку вугілля, нафти і природного газу; удосконалення механізму розрахунку концесійних платежів і орендної плати за об'єкти ПЕК; про виключення обсягів природного газу, які спрямовуються на технологічні потреби підприємств хімпрому; про захист прав і інтересів держави в процесі корпоративного управління АТ ПЕК, в яких держава є міноритарним акціонером. До 15 липня 2015 року необхідно прийняти нову Енергетичну стратегію України.


Кабмін повинен затвердити плани заходів з підготовки об'єктів ПЕК і ЖКГ до роботи в період опалювального сезону 2015/16 року.


Необхідно також зменшити залежність національної економіки від імпорту нафтопродуктів, забезпечити використання на території України якісних нафтопродуктів.


Заплановано також поліпшення стану розрахунків споживачів за енергоносії, опрацювання питання про впровадження механізму обмеження та припинення постачання енергоносіїв тепловим електростанціям і теплоелектроцентралям з урахуванням обсягів плати за спожиті ними електричну енергію та природний газ.


Дано завдання і Міністерству енергетики та вугільної промисловості. Зокрема, воно повинно невідкладно затвердити баланси виробництва і споживання електричної енергії в Україні на 2015 рік з урахуванням необхідності оптимального завантаження існуючих потужностей атомних, теплових і гідроелектростанцій. А у двотижневий термін - вжити заходів з оптимізації добових графіків споживання електроенергії, зокрема шляхом стимулювання споживачів до споживання електроенергії в нічний час.

ПРОТЕ:

У рішенні також говориться про необхідність погашення заборгованості підприємствами ПЕК та споживачами, ремонти теплоелектростанцій, про опрацювання питання будівництва блоків АЕС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини