Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ШТРАФИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПДР

22 травня 2015, 09:04
180
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

За основу прийнято законопроект № 2562, що передбачає істотну зміну норм про відповідальність за порушення ПДР.


ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Одна з головних запропонованих змін - запровадження автоматичної фіксації порушень. При цьому відповідальність за зафіксовані таким чином порушення нестимуть власники транспортних засобів, а розгляд матеріалів про адмінправопорушення та винесення постанови про притягнення до відповідальності проходитимуть без його участі.

Крім того, реформується система застосування штрафів.

Будь-яке порушення «коштуватиме» певну кількість штрафних балів. Кожному водієві нараховуватиметься 150 таких балів на рік і до їх вичерпання штрафи до такого водія застосовуватися не будуть.

При цьому протягом перших 3-х днів з моменту накладення штрафу підлягатимуть оплаті тільки 50% від його суми. Якщо ж штраф не буде сплачено протягом 30 днів з моменту накладення, то порушникові нараховується пеня в подвійному розмірі штрафу. При подальшому ухиленні від сплати штрафу застосовуватиметься позбавлення права на управління транспортним засобом на строк 6 місяців.

ПРОТЕ:

Прийнятий проект депутати мають намір серйозно допрацьовувати, оскільки далеко не всі новели влаштовують народних обранців.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини