Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ ПДВ-ПІЛЬГИ

20 травня 2015, 09:04
178
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада 19 травня прийняла за основу законопроект № 2617 про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування операцій з ввезення/постачання деревообробного обладнання для відродження промислового виробництва.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується тимчасово, до 1 січня 2017 року, звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України деревообробного обладнання за кодами 8465 і 8419 32 00 00 згідно з УКТ ЗЕД.


Для цього пропонується підрозділ 2 розділу XX ПК доповнити новим пунктом відповідного змісту.


Крім того, Радою прийнято за основу законопроект № 2618 про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Митного кодексу.


Проектом пропонується тимчасово, до 1 січня 2017 року, звільнити від оподаткування ввізним митом деревообробне обладнання товарної групи 8465 згідно з УКТ ЗЕД.

До таких товарів не застосовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньої економічної діяльності, встановлені законами України.


Мета змін - стимулювання розвитку деревообробного комплексу та підвищення експортного потенціалу країни шляхом збільшення обсягів виробництва продукції деревообробки, залучення інвестицій, створення нових робочих місць.

ПРОТЕ:

У процесі підготовки до другого читання законопроекти можуть зазнати істотних змін з урахуванням думки фіскальних органів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини