Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СЛУЖБА У ВІЙСЬКОВОМУ РЕЗЕРВІ

19 травня 2015, 09:00
538
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України внесено зміни згідно з Указом Президента від 18 травня № 274/2015. Документом встановлено особливості проходження служби у військовому резерві під час особливого періоду.

Так, під час особливого періоду військовослужбовці, які були звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, в особливий період, в обов'язковому порядку зараховуються до військового оперативного резерву першої черги.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з новими нормами особи, звільнені в особливий період зі строкової служби або зі служби за призовом під час мобілізації, автоматично зараховуватимуться до військового оперативного резерву першої черги (без укладення контракту). На весь час перебування в резерві вони несуть обов'язок щодо явки у військові частини за повісткою протягом 48 годин.

Термін перебування у військовому оперативному резерві першої черги визначається до завершення особливого положення. При цьому звільнення з резерву достроково не можливе. Після завершення особливого періоду резервісти звільняються від служби, але можуть бути на добровільній основі зараховані до резерву на загальних підставах.

ПРОТЕ:

Таким чином, роботодавцям треба враховувати, що звільнені зі строкової служби співробітники до завершення АТО можуть у будь-який момент бути знову призвані, причому прибути за місцем служби їм потрібно негайно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини