Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлені зміни до Кодексу газотранспортної системи

8 серпня 2018, 13:23
191
0
Реклама

Проект постанови, запропонований Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, передбачає внесення змін до Кодексу газотранспортної системи, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 №2493.

Зміни, зокрема, стосуватимуться порядку надання замовниками послуг транспортування фінансового забезпечення оператору газотранспортної системи; конкретизації поняття «торгове сповіщення»; забезпечення більш дієвого механізму обмеження транспортування природного газу недобросовісним суб'єктам ринку.

Проектом визначається мінімальний розмір фінансового забезпечення, проте його рівень визначатиметься самостійно оператором ГТС для кожного замовника, що розглядається як мотиваціний механізм для вчасних розрахунків. Також розширюються повноваження оператора ГТС при припиненні постачання газу замовникам, які порушують угоди.

Очікується, що зазначені зміни сприятимуть ефективній конкуренції на ринку природного газу та забезпеченню його належного функціонування.

Нагадаємо, що наразі сфера розподілу природного газу є досить скандальною та такою, що підпадає під кланово-політичний вплив. Можливо, корекція Кодексу зможе дійсно сприяти поліпшенню ситуації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини