Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

5 травня 2015, 09:04
136
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

1 травня набрав чинності Закон № 319-VIII від 09.04.2015, яким вносяться зміни до низки законів про доступ до публічної інформації у формі відкритих даних.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Публічна інформація у формі відкритих даних - це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизовану обробку електронними засобами, вільний та безкоштовний доступ до неї, а також її подальше використання.

Розпорядники інформації зобов'язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних за запитом, оприлюднювати та регулярно оновлювати її на єдиному державному веб-порталі відкритих даних і на своїх сайтах.

Публічна інформація у формі відкритих даних є дозволеною для подальшого вільного використання та поширення.

Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов'язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.

Перелік наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, вимоги до формату та структури таких наборів даних, періодичність їх оновлення повинні визначатися Кабміном.

ПРОТЕ:

Поки Кабмін не затвердив переліки, Закон, по суті, не працює.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини