Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИДАЧА ЗАКОРДОННИХ ПАСПОРТІВ

5 травня 2015, 09:02
223
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Станом на 29 квітня 2015 року підрозділами Державної міграційної служби з початку року прийнято понад 662 тис. заяв-анкет громадян для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За цей період ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів», яке є виробником бланків закордонного паспорта та здійснює персоналізацію цих бланків, виготовлено близько 420 тис. закордонних паспортів.

На сьогодні черга оформлених та підготовлених до персоналізації паспортів становить майже 150 тис., з них більше 100 тис. - це документи, встановлений законодавством строк видачі яких вже закінчився.

При цьому територіальними органами та підрозділами ДМС щодня приймається від 6 до 10 тис. заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів, проте, за інформацією комбінату «Україна», добова потужність автоматизованої лінії лазерної персоналізації, що наразі працює, становить близько 4,5 тис. документів.

Таким чином, через недостатню потужність поліграфкомбінату ДМС не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством строки.

Враховуючи ситуацію, ДМС не може бути гарантом стабільності видачі закордонного паспорта і звертається до громадян з проханням у майбутньому завчасно звертатися до підрозділів міграційної служби для оформлення документів.

ПРОТЕ:

Що цікаво, ситуація з нестачею бланків загранпаспортів стабільно повторюється з року в рік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини