Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗМІЩЕННЯ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ

5 травня 2015, 09:03
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До парламенту подано законопроект № 2702 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами)».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, документом передбачається уточнити законодавчі терміни «реклама на транспорті», «зовнішня реклама» і дати визначення поняттю «схема розміщення зовнішньої реклами».

Також пропонується чітко розмежувати повноваження відповідних органів щодо розміщення зовнішньої реклами в населених пунктах, поза населеними пунктами та в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.

Так, розміщення зовнішньої реклами в населених пунктах проводитиметься на підставі дозволів, що видаються за рішенням виконавчих органів відповідних рад; поза населеними пунктами - на підставі дозволів, що видаються за рішенням районних держадміністрацій; у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування - на підставі дозволів, що видаються за рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері дорожнього господарства й управління автомобільними дорогами.

При цьому дозвільним органам планується надати право розробляти, затверджувати та впроваджувати схеми розміщення зовнішньої реклами. До розробки таких схем залучатимуться громадські об'єднання у сфері зовнішньої реклами.

Крім того, передбачається запровадження дозвільними органами відкритої електронно-інформаційної бази цих місць розташування рекламних засобів, яка міститиме повну й об'єктивну інформацію щодо поданих заяв, встановлених пріоритетів, виданих та анулюваних дозволів тощо.

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу, що рекламою запропоновано вважати будь-яке розміщення інформації про виробників товару або про товар на зовнішніх поверхнях будівель, споруд та тимчасових споруд, у тому числі в місцях його реалізації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини