Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРЕДИТУВАННЯ АГРАРІЇВ

29 квітня 2015, 09:03
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінагрополітики розробило механізм використання бюджетних коштів на фінансування програми здешевлення кредитів та підтримки тваринництва. Про це повідомив Міністр агрополітики Олексій Павленко під час депутатських слухань у Комітеті Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних ресурсів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«300 млн гривень, передбачених на часткове здешевлення кредитної ставки, будуть розподілені, в першу чергу, серед дрібних та середніх виробників з річним обсягом до 10 млн грн. Бюджетну допомогу зможуть отримати 3,6 тисячі підприємств. Сума пільгових кредитів становитиме 4 млрд гривень», - заявив О. Павленко.

Він також зазначив, що у держбюджеті передбачено 250 млн грн на підтримку тваринництва. Ці кошти будуть спрямовані на здешевлення будівництва ферм і придбання поголів'я великої рогатої худоби. Головними одержувачами стануть фермери, оскільки цього року знято обмеження щодо потужності виробництва.

Відповідні порядки використання коштів розроблено в Мінагрополітики та затверджено спільно з виробниками і представниками галузевих асоціацій. Зараз документи знаходяться на погодженні у відповідних органах держвлади.

ПРОТЕ:

Головне питання, як і в будь-якому випадку держпідтримки, полягає в тому, наскільки оперативно буде виділено кошти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини