Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АГРАРНИЙ СЕКТОР

21 квітня 2015, 09:03
248
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Проект Концепції Державної цільової програми розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року розроблено та винесено на громадське обговорення. Після її доопрацювання та затвердження Кабміном планується розробити власне Програму, яка буде винесена на розгляд уряду до 30 червня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Метою Програми є створення організаційно-економічних умов для ефективного соціально спрямованого розвитку аграрного сектору, стабільного забезпечення населення якісною та безпечною вітчизняною сільськогосподарською продукцією і промисловості с/г сировиною, виробництва продукції з високою доданою вартістю, нарощування обсягів на світовому ринку с/г продукції та продовольства.

Основними напрямами на наступні 5 років у сфері агропромислового комплексу розробники бачать розвиток земельних відносин, рослинництва, тваринництва, рибного господарства, переробної та харчової промисловості, малого та середнього бізнесу, забезпечення чинників виробництва й епізоотичної ситуації, розвиток аграрного ринку, фінансово-кредитної політики та соціального забезпечення.

Програма спрямована на зростання валової продукції сільського господарства, обсягів виробництва харчових продуктів, зокрема дитячого харчування. Також очікується зростання показників споживання основних харчових продуктів. Планується зростання експорту с/г продукції щорічно до 3 - 4%, харчової та переробної промисловості - на 5 - 7%. Має бути забезпечено ефективне використання рибогосподарських водних об'єктів, зменшення енергоспоживання до 2020 року на 8 - 10%.

ПРОТЕ:

Обсяги фінансування завдань і заходів Програми (за попередніми розрахунками вони становлять близько 100 млрд грн) уточнюватимуться на етапах її розробки та погодження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини