Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖАВНІ ПРИБУТКОВІ БУДИНКИ

9 квітня 2015, 09:04
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерством регіонального розвитку розроблено програму забезпечення житлом громадян, яка включає як звичні механізми, так і нові підходи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З одного боку, йдеться про продовження вже звичної практики у будівництві житла, що реалізується при частковій підтримці держави (зокрема, програма «70 на 30» та пільгові кредити для молоді).

З іншого боку, передбачає будівництво державного орендного пулу житла. Будівництво такого житла відбуватиметься як за рахунок держбюджету, так і за рахунок інвестицій.

Оптимістичні терміни запуску проекту - кінець літа. До цього часу буде підготовлено необхідну нормативну базу, яка захистить інтереси як орендаря, так і орендодавця. Перші такі будинки можуть з'явитися вже через півтора роки, повідомляють у Міністерстві.

У результаті держава планує запустити бізнес-модель з доступною вартістю житла для громадян і привабливою ефективністю для інвесторів.

ПРОТЕ:

Готовність проекту будівництва державного орендного житла навіть у Міністерстві наразі оцінюють не вище ніж «вже має певний ступінь готовності, принаймні на папері».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини