Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОДУКТИ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

9 квітня 2015, 09:00
434
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла Закон «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» (законопроект № 0905).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом визначаються організаційні та правові засади діяльності фізичних та юридичних осіб, пов'язаної з утворенням, збиранням, перевезенням, зберіганням, обробкою, переробкою, утилізацією, видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених або визнаних непридатними для споживання людиною, продуктів їх обробки та переробки.

Згідно із Законом побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною, - це туші або частини туш убитих, загиблих тварин, сировина та продукти тваринного походження, не призначені або визнані непридатними для споживання людиною.

Побічні продукти тваринного походження відносяться до категорій I - III залежно від ступеня ризику для здоров'я людини та тварини.

Поводження з побічними продуктами тваринного походження, що відносяться до категорій I - III, здійснюється відповідно до порядку, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони довкілля.

ПРОТЕ:

Нові норми почнуть діяти не раніше другого кварталу 2016 року, оскільки новий Закон набирає чинності через рік після його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини