Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АВІАЦІЙНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

7 квітня 2015, 09:03
193
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До парламенту подано законопроект № 2503, яким пропонується внести зміни до Повітряного кодексу з метою встановлення єдиних для всіх суб'єктів господарювання правил здійснення госпдіяльності у сфері авіаційних перевезень.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, законопроектом передбачається заборонити органам державної влади та місцевого самоврядування приймати акти, які можуть привести до недопущення, обмеження та спотворення конкуренції на ринку авіаперевезень.

Крім того, з Повітряного кодексу пропонується виключити положення:

- що обмежують юридичних осіб з іноземним капіталом в отриманні ліцензії на авіаційні перевезення;

- що дозволяють уповноваженому органу відмовити в наданні права на експлуатацію відповідної повітряної лінії (чи обмежити в цьому праві) на такій основі, як потреба досягти рентабельності.

Прийняття законопроекту, на думку його автора, дозволить забезпечити дотримання положень Угоди про асоціацію з ЄС щодо захисту добросовісної конкуренції між різними суб'єктами господарювання у сфері авіаційних перевезень.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що і зараз законодавство забороняє органам державної влади та місцевого самоврядування приймати акти, які можуть привести до недопущення, обмеження та спотворення конкуренції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини