Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПОДАТКУВАННЯ КОМПЕНСАЦІЙ

7 квітня 2015, 09:06
299
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС нагадала, що 17 березня набрав чинності Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до п. 3 Порядку бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року.

Роботодавці визначають середню зарплату таких працівників як розрахункову величину та інформують про її розмір органи соцзахисту населення шляхом заповнення звітів, доданих до Порядку.

Оподаткування, нарахування та сплата єдиного соціального внеску на компенсацію здійснюються згідно з Податковим кодексом і Законом про ЄСВ (п. 7 Порядку).

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються компенсаційні виплати з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Від оподаткування військовим збором звільняються доходи, що не включаються до загального оподатковуваного доходу фізосіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), окрім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.51, 165.1.52 п. 165.1 ст. 165 ПК.

Таким чином, дохід, отриманий працівниками-призовниками, що виплачується роботодавцем за рахунок компенсації з держбюджету у вигляді середньої зарплати, не включається в оподатковуваний дохід такого працівника.

ПРОТЕ:

Також згідно з ч. 7 ст. 7 Закону про ЄСВ на виплати компенсацій мобілізованим працівникам не нараховується єдиний внесок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини