Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛОМБАРДНА ДІЯЛЬНІСТЬ

6 квітня 2015, 09:02
251
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону № 1800 «Про ломбарди і ломбардну діяльність».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом передбачається визначити організаційні, правові й економічні засади створення та діяльності ломбардів, надання послуг ломбардами та здійснення державного регулювання і нагляду в цій сфері.

Проектом, зокрема, пропонується визначити поняття «ломбард» і «ломбардна діяльність». Згідно з документом ломбард - небанківська фінансова установа, винятковими видами діяльності якої є надання на власний ризик фінансових кредитів за рахунок власних або залучених коштів під заставу рухомого майна на певний строк і під відсотки та інша діяльність.

Також законопроектом передбачається:

- запровадити вимоги щодо створення ломбардів у формі господарського товариства;

- чітко врегулювати порядок здійснення ломбардами діяльності з надання фінансових кредитів та діяльності зі зберігання майна;

- встановити вичерпний перелік іншої діяльності, яку мають право здійснювати ломбарди;

- встановити вимоги до приміщень, в яких може здійснюватися ломбардна діяльність, а також до кредитних договорів, договорів поруки і правил ломбардної діяльності та вимоги до власного і статутного капіталів ломбардів;

- визначити основи створення та діяльності добровільних об'єднань ломбардів.

У разі прийняття Закону ломбардам буде надано шестимісячний строк на приведення своєї діяльності у відповідність з його положеннями.

ПРОТЕ:

Наразі йдеться лише про прийняття в першому читанні. Тому поки складно говорити про те, в якій редакції буде прийнято (і чи буде прийнято взагалі) цей проект у цілому.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини