Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАНІ ПРО БОРЖНИКІВ

24 березня 2015, 09:05
150
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 24 березня діє Порядок оприлюднення інформації щодо сплати податків суб'єктами природних монополій та суб'єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, та інформації щодо суб'єктів господарювання, які мають податковий борг.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

ДФС щомісячно до 10 числа публікуватиме на своєму сайті інформацію (станом на 1 число поточного місяця) про:

1) сплату податків суб'єктами природних монополій та суб'єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами;

2) суб'єктів господарювання, які мають податковий борг.

У першому випадку оприлюдненню підлягає найменування суб'єкта (ПІБ фізособи-підприємця), код ЄДРПОУ, сплачені суми в розрізі податків (усіх - для суб'єктів природних монополій, і різних видів рентної плати за користування надрами для платників цього податку).

У другому випадку буде оприлюднено найменування суб'єкта (ПІБ фізособи-підприємця), код ЄДРПОУ, ПІБ керівника боржника, найменування органу ДФС, в якому боржник стоїть на обліку, і ПІБ керівника цього органу, а також сума податкового боргу. Останній показник наводиться в розрізі платежів за окремими податками і сумами: на початок попереднього місяця, погашення за попередній місяць, збільшення за місяць і станом на кінець місяця.

Можна очікувати, що вперше таку інформацію буде опубліковано вже в квітні.

ПРОТЕ:

Завдяки цьому нововведенню бізнес зможе перевіряти своїх контрагентів на предмет наявності податкового боргу, що допоможе ефективніше будувати свою політику правочинів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини