Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СКАРГИ У СФЕРІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ

17 березня 2015, 09:02
157
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Із 16 березня почали діяти Положення про комісію з апеляцій та Порядок розгляду нею апеляцій, якими керуватиметься спеціально створюваний при Мінекономрозвитку орган, до компетенції якого входитиме розгляд звернень громадян, підприємств та інших заінтересованих осіб щодо дій національного органу стандартизації (державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості»).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тепер будь-яка фізична та юридична особа, що має безпосередній або опосередкований інтерес щодо діяльності у сфері стандартизації та/або застосування її результатів, зможе подавати скарги на рішення, дії та бездіяльність національного органу стандартизації, які, на думку заявника, порушують встановлені законодавством процедури у сфері стандартизації. При цьому не може бути оскаржено в порядку подання апеляції зміст стандарту, кодексу усталеної практики або їх проектів.

Апеляції треба подавати до Мінекономрозвитку, після чого протягом 30 днів їх повинна буде розглянути на своєму засіданні комісія. При цьому дія оскаржуваного рішення не припиняється.

У разі відхилення апеляції повторне її подання тим же заявником не допускається, проте будь-яке рішення комісії може бути оскаржено в суді.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що чисельний і персональний склади комісії з апеляцій будуть затверджені особливими наказами Мінекономрозвитку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини