Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СТАТУС ДОНБАСУ

17 березня 2015, 09:05
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент України подав до парламенту проект постанови № 2374 про визначення окремих територій Донецької та Луганської областей, у яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проектом запропоновано встановити райони або їх частини, міста, селища і села, що знаходяться на територіях, розташованих між державним кордоном України з Російською Федерацією, урізом води Азовського моря та лінією, що відповідає Мінському меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Зазначено, що в додатку до проекту (текст додатка не оприлюднено) надається визначена Генштабом Збройних Сил України лінія з прив'язкою до місцевості.

У разі прийняття постанова набере чинності з дня її опублікування.

Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей передбачено, що Верховна Рада своїм рішенням визначає райони, міста, селища і села, в яких запроваджується такий особливий порядок - строком на 3 роки з дня набрання чинності Законом.

ПРОТЕ:

При цьому раніше в РНБО заявляли, що особливий порядок місцевого самоврядування не запроваджуватиметься на територіях, захоплених бойовиками вже після підписання Мінських домовленостей 19 вересня 2014 року, а також в усіх населених пунктах уздовж лінії зіткнення, що контролюються українською стороною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини