Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРАВОЧИНИ З ДЕРЖПІДПРИЄМСТВАМИ

11 березня 2015, 09:05
177
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 10 березня почав працювати новий Порядок погодження державними органами приватизації умов договорів застави майна та іпотеки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Застосовується він до держпідприємств, щодо яких прийнято рішення про приватизацію майна, а також госптовариств за участю держави, що знаходяться в управлінні Фонду держмайна і його регіональних відділень.

Документом передбачено обов'язковість отримання дозволу ФДМУ на укладення договорів іпотеки або застави майна таких підприємств. Такий дозвіл може бути виданий протягом 30 днів з дня звернення підприємства.

Для відмови в погодженні може бути чотири причини: невідповідність поданих матеріалів вимогам Порядку, подання недостовірних відомостей, встановлена неможливість виконання підприємством умов договору, поданого для погодження, а також якщо реалізація предмета застави та іпотеки може привести до порушення виробничого циклу підприємства.

Строк дії дозволу - 1 місяць з моменту видачі, причому підприємство повинно надати ФДМУ підтвердження укладення договору.

ПРОТЕ:

Таким чином, оформлення договору застави або іпотеки, якщо заставником (іпотекодавцем) виступає держпідприємство або госптовариство за участю держави, залишається не найшвидшим процесом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини