Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

3 березня 2015, 09:02
157
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних (реєстр. № 2171).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Метою прийняття є забезпечення права на доступ до інформації, що становить суспільний інтерес, забезпечення прозорості в діяльності органів державної влади шляхом впровадження механізму оприлюднення публічної інформації у вигляді відкритих даних.

Проект акта також спрямований на стимулювання інновацій та здійснення господарської діяльності за допомогою доступу до сирих даних, що можуть вільно використовуватися, у тому числі в комерційних цілях.

Пропонується закріпити принцип не лише вільного отримання та поширення будь-якої публічної інформації, а й вільного використання такої інформації.

ПРОТЕ:

На сьогодні питання реалізації права на доступ до публічної інформації більш-менш врегулювано. А от головна складність відкритості полягає в тому, що не визначено, як саме поняття публічної інформації у формі відкритих даних, так і стандартів оприлюднення такої інформації у формі відкритих даних.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини