Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕСТРУКТУРИЗАЦІЯ ВАЛЮТНОЇ ІПОТЕКИ

3 березня 2015, 09:03
191
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Незалежна асоціація банків України просить Міністерство юстиції рекомендувати приватним нотаріусам утриматися від встановлення непомірно високих цін за надані послуги при здійсненні нотаріальних дій з внесення змін до договорів іпотеки при реструктуризації валютних кредитів фізичних осіб.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Банківські установи наводять приклади, коли вартість посвідчення договору про внесення змін та доповнень до договору іпотеки становила від 10 тис. до 15 тис. гривень. Більше того, враховуючи чинне законодавство України, зміни до договору іпотеки може засвідчити тільки той нотаріус, який засвідчив основний договір, тому вільного вибору у позичальника і банку немає», - говориться в листі НАБУ на адресу Мін'юсту.


У асоціації зазначають, що законодавство України передбачає оплату послуг нотаріуса «за домовленістю сторін», але такі норми мають право на існування в стандартних ринкових умовах, коли ціноутворення формується за рахунок забезпечення належної конкуренції на ринку.

ПРОТЕ:

Можливо, продуктивніший шлях - надати сторонам право самостійно обирати нотаріуса, який би засвідчив зміни до договору іпотеки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини