Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АТЕСТАЦІЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

27 лютого 2015, 09:00
245
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міносвіти затвердило новий Порядок державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ встановлює основні завдання, умови та процедуру проведення держатестації загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів, у тому числі навчальних закладів, які створюють або входять до складу навчально-виховних комплексів (об'єднань), відповідно до вимог законів «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про дошкільну освіту».

Держатестація є основною формою держконтролю за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування, типів та форм власності. Вона проводиться один раз на 10 років.

При цьому у разі створення нового навчального закладу, перепрофілювання (зміни типу) або реорганізації навчального закладу перша держатестація навчального закладу проводиться не раніше ніж через один календарний рік, але не пізніше за два календарні роки з дати держреєстрації статуту (змін до статуту) навчального закладу в порядку, визначеному законодавством.

Держатестація навчальних закладів державної форми власності здійснюється Міносвіти та іншими центральними органами виконавчої влади, комунальної форми власності - відповідними місцевими органами управління освітою, а приватної форми власності - відповідними органами управління освітою АРК, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

ПРОТЕ:

Нові правила почнуть працювати вже цього року - з дня їх офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини